Всесвітній день боротьби зі СНІДом

СНІД

Всесвітній день боротьби зі СНІДом - це ще одна нагода привернути увагу суспільства до проблем ВІЛ-інфікованих, замислитись над тим, як запобігти поширенню хвороби та згадати про важливість вчасної діагностики ВІЛ-СНІД.

З метою інформування учнівської молоді щодо питань, пов’язаних з цим небезпечним і поки-що невиліковним захворюванням, а також з ціллю превентивного виховання неповнолітніх, в Мукачівській спеціальній ЗОШ-інтернаті І-ІІ ст.було проведено зустріч «за круглим столом» з лікарем Орєшиною І.В.

Лікар розповіла про особливості ВІЛ-інфекції, наголосила, що головними чинниками поширення ВІЛ серед молоді є вживання ін'єкційних наркотиків і незахищені статеві стосунки, повідомила, що за оцінками міжнародних організацій, Україна має надзвичайно гостру епідеміологічну ситуацію щодо ВІЛ/СНІДу в Європі і серед країн СНД.

На зустріч з учнями був також запрошений фахівець із соціальної роботи Мукачівського міського центру СССДМ п.Маркулинець Р.М. В своєму виступі вона зосередила увагу на проблемах насильства над дітьми, зокрема, насильства в сім’ї.

Кiлькiсть переглядiв: 254

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.