Повернутися до звичайного режиму

Тиждень української писемності та мови в закладі

Уже традиційно, у перші тижні листопада в нашій школі урочисто проходить Тиждень української мови, приурочений до Дня української писемності та мови, який всі українці світу відзначають 9 листопада.

Найрізноманітніші заходи з нагоди Дня писемності тривали упродовж з 5 по 10 листопада 2018 р.

Цього року програма предметного тижня була, як завжди, досить насиченою. Нею було передбачено проведення наступних заходів: квест «Мовознавчий вояж» (7-8 кл.), виховне заняття «Шануймо рідну мову» (1-3 кл.), уявна подорож містами Німеччини (7-9 кл.), пізнавальна година «Герої українських народних казок» (1-3 кл,) квест «Мовний репортаж» (9-10 кл.), мовознавча гра «Скарбниця фразеології» (5-6 кл.) тощо.

Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам'ять видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.

Метою всіх проведених заходів було:

- донести до учасників освітнього процесу красу і багатство української мови;

- формувати відчуття краси рідної мови;

- розвивати мовленнєві здібності учнів;

- збагачувати словниковий запас;

- виховувати любов до нашої Батьківщини та рідної мови, розуміння її краси і необхідності для повноцінного життя.

Тиждень української писемності та мовиТиждень української писемності та мовиТиждень української писемності та мовиТиждень української писемності та мовиТиждень української писемності та мови

Конкурси, квести, мовні ігри і турніри спонукали учнів до творчості й пізнання, викликали ще більший інтерес та бажання вчитися, сприяли розвитку креативності, вчили бути спостережливими, кмітливими та винахідливими.

Саме сьогодні, в нелегкий час для нашої держави, а особливо для її мови проведені заходи є важливими і особливо актуальними.

Кiлькiсть переглядiв: 625

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.