Повернутися до звичайного режиму

Міжнародний день людей з особливими потребами

Міжнародний день людей з особливими потребами

Люди з інвалідністю не називають себе інвалідами. В цивілізованих демократичних країнах з високою культурою людських відносин, до таких людей ставлення як до людей з надмірними потребами, які потребують додаткові уваги суспільства.

Проведення Міжнародного дня людей з інвалідністю спрямовано на привернення уваги до проблем цієї категорії суспільства, захист їх гідності, прав та благополуччя, на переваги, які отримує суспільство від їх участі в політичному, соціальному, економічному і культурному житті. В Україні проведення цього дня встановлене Указом Президента, починаючи з 1993 року.

Звичайно, цей день не можна називати святковим. Міжнародний день людей з інвалідністю – це день підведення підсумків зробленого для цієї категорії громадян, аналізу фактичного становища людей з особливими потребами в суспільстві і визначення планів щодо поліпшення їх життєвого рівня.

Значна робота по реабілітації людей з інвалідністю проводиться центрами соціально-психологічної реабілітації населення. У рамках цієї дати Центри проводять відповідні заходи: виставки творчих робіт, організовують спортивні змагання параспортсменів, тренінгові заняття з дітьми з особливими освітніми потребами, концерти художньої самодіяльності за участі дітей і дорослих з фізичними вадами, зустрічі з учасниками бойових дій з приводу інформування щодо надання державних гарантій захисту їх прав та законних інтересів, заняття з психологічної підтримки і програми вирівнювання можливостей та інше.

Традиційно, цей день в Мукачівській спецшколі-інтернаті, де навчаються діти з особливими освітніми потребами, проводять як «День відкритих дверей». Програмою дня передбачені виставки творчих робіт учнів, майстер-класи по виготовленню різноманітних дитячих поробок, концертна програма за участі художньої самодіяльності закладу, зустрічі з цікавими людьми, ну, і звичайно, дискотека.

Цього разу в школу завітали вихованці Чинадіївського дитячого будинку, Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею та Мукачівського кооперативного торгівельно-економічного коледжу. Окрім подарунків, які вони вручили учням з особливими освітніми потребами, гості виступили з своїми концертними номерами. Присутні мали нагоду поспілкуватись з заступником голови Мукачівської РДА Богів О.Я., який відвідав заклад з нагоди «Дня відкритих дверей».

Святковий настрій досяг епогею за «солодким столом», де учнівська молодь різних навчальних закладів області могла поспілкуватися неформально.

День закінчився дискотекою. А для шкільної малечі – переглядом мультфільмів.

Галерея "День відкритих дверей 2018 р."

Кiлькiсть переглядiв: 500

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.