Мітинг-реквієм

8-9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Відповідно до Указу Президента України, підписаного 2015 року, метою відзначення є «гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги всім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортації та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки».

Так і в нашому освітньому закладі відбулася урочиста лінійка присвячена Дню пам’яті та примирення. Під час якої учні ще раз пригадали ті трагічні для українського народу і всього світу події Другої Світової Війни.

Хвилиною мовчання учні вшанували пам'ять наших співвітчизників, які загинули в роки Другої Світової Війни. Квітка червоного маку, на грудях у всіх присутніх - (символ пам’яті жертв Другої світової війни) стала свідченням того, що вони ніколи не забудуть жертв тої страшної війни.

Згадали учні і про воїнів Об’єднаних Сил, які мужньо боронять нашу землю від проросійських терористів та російських збройних формувань на Сході України, висловивши впевненість в тому, що той, хто захищає свою землю - завжди перемагає. Також присутні поспілкувалися з бійцем 128 окремої гірсько-піхотної бригади Секереш Йосипом Васильовичем та задали гостю питання, які їх хвилювали.

День пам’яті та примиренняДень пам’яті та примиренняДень пам’яті та примиренняДень пам’яті та примиренняДень пам’яті та примирення

Кiлькiсть переглядiв: 433

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.