«Воскресни, писанко!»

Здавна українці час напередодні Великодня використовували для добрих справ, для святкового облаштування помешкання, для духовного очищення, виготовлення писанок.

Цьогоріч підготовка до свята проходить в ситуації карантину. Це вносить певні корективи в усталений спосіб життя як освітнього закладу, так і кожної родини зокрема, і змушує кожного з нас швидко та адекватно реагувати і приймати рішення. Так, з метою уникнення масового зараження, освітній процес в закладах здійснюється дистанційно.

В Мукачівській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті поруч з виконанням навчальних програм в період карантину актуальними залишаються і проблеми виховного характеру. Осібно, сприяння забезпеченню освітньо-культурних потреб дітей з порушеннями зору, створення умов для їх творчого і духовного розвитку, виявлення і підтримка талановитої та обдарованої учнівської молоді.

В рамках проведення Шостого обласного фестивалю-конкурсу «Воскресни, писанко!», метою якого є відродження та збереження українських народних традицій щодо виготовлення писанок, великодніх атрибутів декоративно-ужиткового мистецтва, на протязі лютого і березня в закладі в звичайному режимі, а також з врахуванням вимог режиму карантину з часу його настання, проводилась відповідна робота по реалізації зазначеної мети. Здійснювалась вона спочатку онлайн, а потім дистанційно під керівництвом педагогічних працівників Тімоніна Н.П., Цогла М.В., Доктор Р.О., Козак М.І., Голиш О.І. та ін. за активної участі наших вихованців та їх батьків. За що їм низький уклін.

І нехай «великодні міні дерева», композиції, писанки, зроблені власноруч учасниками освітнього процесу, згуртують нас у підготовці до свята, додадуть впевненості, що навіть у такий скрутний час ми зможемо гідно зустріти Свято Воскресіння Господнього.

Для перегляду відео необхідно встановити останню версію Adobe Flash Player.

«Воскресни, писанко!»«Воскресни, писанко!»«Воскресни, писанко!»«Воскресни, писанко!»«Воскресни, писанко!»«Воскресни, писанко!»«Воскресни, писанко!»«Воскресни, писанко!»«Воскресни, писанко!»«Воскресни, писанко!»«Воскресни, писанко!»«Воскресни, писанко!»«Воскресни, писанко!»«Воскресни, писанко!»

Для перегляду відео необхідно встановити останню версію Adobe Flash Player.

Кiлькiсть переглядiв: 505

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.