ЗАХИСТИМО ПРАВА ДИТИНИ

ЗАХИСТИМО ПРАВА ДИТИНИ

Усе в житті людини починається зі сприйняття світу саме очима дитини. Саме тому важливо, коли вона знає свої права з дитинства. Всі ми різні, але рівні в своїх правах. Кожна дитина становить надзвичайну цінність не лише для своїх батьків, а й для всього світу, саме тому, що вона унікальна й другої такої нема і не буде. І саме тому так важливо забезпечити правовий захист неповнолітнього в освітньому закладі.

Правове виховання здобувачів освіти в Мукачівській спеціальній школі І-ІІІ ст. знаходиться в центрі уваги педколективу. З метою проведення інформаційних кампаній щодо підвищення обізнаності учасників освітнього процесу з питань попередження насильства в сім’ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства, заклад щорічно долучається до Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства” та Всеукраїнського тижня правових знань, які проходять в період з 25 листопада по 10 грудня. Шістнадцятиденний період акцій охоплює наступні важливі дати:

– 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

– 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

– 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

– 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

– 5 грудня – Міжнародний день волонтера;

– 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

– 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Протягом даної акції в закладі було створено інформаційний стенд «Насиллю – ні». Учні молодших класів для легшого сприйняття інформації мали можливість переглянути серію мультфільмів щодо правил захисту себе від насильства. З учнями старших класів було проведена заняття з елементами тренінгу «Насильству – НІ», що допомогло поглибити знання дітей про насильство: його прояви, види та способи можливого уникнення.

Класними керівниками проведено Всеукраїнський урок правових знань «Права людини» . Відбулась зустріч за круглим столом з правознавцями, а також групове виховне заняття «Правова абетка» для учнів 1 – 5 кл.

Кiлькiсть переглядiв: 101

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.