Повернутися до звичайного режиму

Тиждень правової освіти

Правова культура громадян є однією з умов створення в Україні незалежної, демократичної, соціальної, правової держави. Проведення «Тижня правової освіти» в загальноосвітніх навчальних закладах сприяє вихованню правової культури серед учнівської молоді, дає можливість розширити своє уявлення та знання про нормативно-правову базу нашої держави, про застосування законодавчих актів в життєвих ситуація. Вивчення норм права забезпечує розуміння учнями функціонування політичної та правової системи в країні, сприяє розвитку в них критичного мислення, розвиває позитивне ставлення до принципів верховенства права, посилює громадянську активність і прагнення брати участь у суспільному житті країни.

На виконання Указу Президента України від 08.12.2008 № 1149 «Про Всеукраїнський тиждень права», річного плану роботи закладу та з метою попередження правопорушень, організації превентивного виховання та подальшої активізації профілактичної роботи в спецшколі, в період з 07 по 11 грудня 2015 року було проведено Тиждень правової освіти.

До проведення Тижня правової освіти були залучені учні, класні керівники, Служба в справах дітей, правоохоронні органи, учителі історії, правознавства, вихователі та бібліотекар закладу.

З метою виховання у дітей поваги до закону, до прав людини, державної символіки вихователями Лелигда М.С. та Козак М.І. в закладі були проведені тематичні групові виховні заходи: «Знай і поважай Герб, Прапор і Гімн своєї Батьківщини» (для учнів 1 – 5 кл.)та «Право і мораль» (для учнів 6 – 8 кл.). Для старшокласників вчителем історії Кучінка В.П. проведена правова вікторина «Закон і право для всіх єдині», а вчителем правознавства Сенько І.В. – диспут: «Чому потрібно знати правознавство?».

Для формування комплексу знань щодо культури поведінки у громадських місцях, родині, відношення до національних меншин та національностей для ознайомлення з Конституцією України 11 грудня класними керівниками всіх класів був проведений загальношкільний урок правових знань.

Того ж дня відбулася «зустріч за круглим столом», під час якої учні мали нагоду поспілкуватися з майором поліції Ільтьо М.С. та начальником Служби в справах дітей Мукачівського міськвиконкому Степановою О.Р.

Підсумком Тижня правової освіти стала виставка юридичної літератури та випуск газети «Правова освіта», організовані бібліотекарем закладу Сташ Ю.М. та учкомом.

Кiлькiсть переглядiв: 239

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.