ЗУПИНИМО БУЛІНГ РАЗОМ

В зв’язку з набуттям чинності Закону України №2657-VІІІ про протидію булінгу та внесенням доповнень (ст.173-4) в Кодекс України про адміністративні правопорушення щодо юридичної відповідальності осіб за вчинення цькування неповнолітніх, в закладі продовжується роз’яснювальна робота серед всіх учасників освітнього процесу.

З цією метою наш освітній заклад відвідали працівники патрульної поліції капрал Ольга Мартин та старший лейтенант Прохоров Микола, які провели з учнями бесіду «Що таке булінг? Та як йому протидіяти».

«Що таке булінг? Та як йому протидіяти»

В ході своєї відвертої розмови правоохоронці розкрили для вихованців спецшколи-інтернату зміст поняття «булінг», його структуру, види, алгоритм дій при виявленні факту цькування. Учнів закладу також ознайомили з передбаченими чинним українським законодавством мірами покарання, які можуть застосовуватись до буллерів або їх батьків (осіб, що їх замінюють) за вчинення булінгу.

Після бесіди правоохоронці взяли участь в засіданні шкільної ради профілактики правопорушень, під час якого поспілкувалися з учнями девіантної поведінки на предмет проявів різноманітних форм насильства в дитячому середовищі та відповідальності неповнолітніх за їх вчинення. Не оминули правоохоронці і теми домашнього насильства.

На останок працівники патрульної поліції прийняли активну участь в грі «Кольорові доріжки» разом з учнями молодшої шкільної ланки та пограли в зимові ігри на подвір’ї закладу з п’ятикласниками.

«Що таке булінг? Та як йому протидіяти»

«Що таке булінг? Та як йому протидіяти»«Що таке булінг? Та як йому протидіяти»

Роз’яснювальна робота в закладі щодо протидії різноманітним формам насильства та булінгу проводиться і для інших учасників освітнього процесу

Зокрема, адміністрацією спецшколи-інтернату для батьків розроблено пам’ятку «Стоп булінг».

Кiлькiсть переглядiв: 491

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.