Екскурсія в службу зайнятості

Традиційно початок нового навчального року для випускного класу закладу розпочинається відвідуванням Мукачівського міськрайонного центру зайнятості. Цьогоріч 14 вересня 2021 року фахівцями служби зайнятості проведено профорієнтаційний урок-семінар на тему «Вибір професії – твій відповідальний вибір». Мета заходу – формування у шкільної молоді усвідомлення професійного вибору, побудова професійної траєкторії, оволодіння навичками коригування власних професійних планів, стійкості мотивації до праці, прагнення працювати в Закарпатському краї, популяризація робітничих професій на регіональному ринку праці. Паралельно проведено інформаційно-пізнавальну профорієнтаційну бесіду «Як перетворити мрію на мету, а мету – на реальність».

Професійний успіх кожної людини започатковується і формується ще в дитинстві, ставлення до роботи виховується в родині через батьківський приклад. Профорієнтатор може лише підказати дитині, у якому напрямку розвивати свої здібності, щоб відповідність особистісних якостей співпадала з вимогами обраного виду діяльності максимально повно.

/Files/images/2021-2022_nr/1.jpg

/Files/images/2021-2022_nr/2.jpg

/Files/images/2021-2022_nr/3.jpg

Водночас, серед послуг, які молодь може отримати в службі зайнятості є професіографічна екскурсія. Дана форма профорієнтаційної роботи дає можливість учнівській молоді ознайомитись зі своєю майбутньою професією у реальних умовах, отримати інформацію з першоджерел, поспілкуватись з професіоналами.

Для учнів 10 класу Мукачівської спеціальної школи І-ІІІ ст. було проведено професіографічну екскурсію до піцерії успішного підприємця Фозекош Ірини, де діти на власні очі спостерігали за технологічним процесом виготовлення виробів з тіста, розпитували працівників про те, як їм вдається так швидко та досконало виконувати ту чи іншу операцію, ознайомилися з професіями кухара, офіціанта та бармена.

/Files/images/2021-2022_nr/4.jpg

/Files/images/2021-2022_nr/5.jpg

Учні випускного класу отримали багато нової та корисної інформації, яка дозволила їм розширити уявлення про світ професій та послуги, які надає служба зайнятості, необхідність обов’язково враховувати вимоги сьогодення та перспективи розвитку ринку праці при виборі майбутньої професії.

/Files/images/2021-2022_nr/6.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 111

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.