Тиждень трудового навчання та профорієнтації

Квітень місяць радує здобувачів освіти закладу проведенням Тижня трудового навчання та профорієнтації. В Мукачівській спеціальній школі І-ІІІ ступенів з 24-28 квітня 2023 року, в рамках тижня відбулися ряд загальношкільних заходів, зокрема:

10 квітня (перенесено з 24 квітня) вчитель трудового навчання Луца Віта Іванівна провела з учнями 5-7 класів майстер-клас «Великодня писанка своїми руками» Діти поглибили свої знання про традиції виготовлення писанок та проявили власні творчі здібності. Учні мали змогу власноруч створювати чудові писанки з фетру та кольорового паперу, демонструючи свою творчість, талант, фантазію. Саме тому вироби вийшли неповторні.

/Files/images/Віта.jpg

/Files/images/Тиж.2.jpg /Files/images/Тиж.3.jpg

25 квітня 2023 року відбулася профорієнтаційна зустріч з учнями 9-12 класів на тему: «Перетворимо мрію на мету, мету на реальність». Вчителем трудового навчання Тімоніною Надією Петрівною представлено до уваги старшокласників представників таких навчальних закладів міста як ВСП «Мукачівський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України», Мукачівського державного університету та провідного фахівця з профорієнтації відділу кар’єрного консультування Мукачівської філії Закарпатського обласного центру зайнятості Коваленко Оксану Володимирівну.

/Files/images/Труд.4.jpg

Метою заходу було надання здобувачам освіти старшої ланки повної інформації про сучасний ринок праці регіону; шляхи побудови власного професійного плану, враховуючи індивідуально-психологічні та зорові характеристики особистості до різних професій; активізувати побудову їх життєвої перспективи.

Старшокласникам було надано необхідну інформацію щодо вступної кампанії у 2023 році; ознайомлено з інформаційними матеріалами, напрямами і спеціальностями навчання; про переваги здобуття професійної освіти в даному закладі освіти, а також представлено профорієнтаційні ролики та самих студентів, які розповіли про своє навчання, успіхи і плани на майбутнє, відповідали на запитання присутніх.

/Files/images/Тиж.5.jpg /Files/images/Тиж.6.jpg /Files/images/Тиж.7.jpg /Files/images/Тиж.8.jpg

26 квітня школярі 5-9 класів завітали до пекарні супермаркету ALMA, організовану вчителем трудового навчання Луцою Вітою Іванівною. Учні мали змогу зрозуміти, що хліб - це цінний продукт харчування, це святиня народу. З великою цікавістю спостерігали за процесом виробництва хліба та хлібобулочних виробів, ознайомилися з робітничими професіями даного підприємства. На цьому враження учнів не вичерпалися, бо на добру згадку про екскурсію в пекарню, учні отримали смачні булочки. Та найбільш цінний подарунок - незабутні знання та враження!

/Files/images/Тиж.9.jpg /Files/images/Тиж.10.jpg

Змагання – це весело і цікаво. Яскравим і феєричним, сповненим неймовірної енергетики і драйву видалося проведення трудової естафети (5-12 кл.), влаштовану вчителем трудового навчання Тімоніною Надією Петрівною, яка відбулася 27 квітня. У спортивній залі учасники дійства презентували свої команди та демонстрували теоретичні знання та практичні вміння, навички у виконанні тих чи інших операцій з трудового навчання та обслуговуючої праці у форматі конкурсно-змагальної програми. Усі присутні були захоплені змаганнями. Уболівальники підтримували команди оплесками і гаслами.

/Files/images/Труд 11.jpg /Files/images/Труд 12.jpg

/Files/images/Тиж.13.jpg /Files/images/Труд 14.jpg

/Files/images/Тиж.15.jpg

Безумовно, у змаганнях перемогла дружба, єднання, як це завжди буває у нашому закладі. Винагородою усім став гарний настрій, заряд енергії та емоційне піднесення!

/Files/images/Тиж.16.jpg

28 квітня вчителями початкових класів проведено виховний захід «Моя професія» з учнями 1-5 класів. Завданням цього заходу було ознайомити та розширити знання найменших здобувачів освіти закладу про професії, надихнути їх на роздуми про свою майбутню професію.

Під час заходу, учні відгадували загадки, малювали, обговорювали професії, цікавими були розповіді про те, хто ким хоче бути в майбутньому.

/Files/images/Тиж.17.jpg /Files/images/Тиж.18.jpg /Files/images/Тиж.19.jpg

Також підведено підсумки Тижня трудового навчання та профорієнтації.

Кiлькiсть переглядiв: 171

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.