Звіт про проведення предметно-методичного тижня української літератури

З 4 по 8 березня 2024 року в Мукачівській спеціальній школі І-ІІІ ступенів проходив предметно-методичний тиждень української літератури, метою проведення якого було створення для вчителів та здобувачів освіти сприятливих умов для творчого пошуку та виявлення креативних можливостей, розширення ерудиції учнів, розвиток їхніх здібностей та потенціалу, пізнавальної активності, виховання патріотизму, читацьких інтересів та естетичних смаків. Усі проведені заходи покликані стимулювати дітей до спілкування державною мовою, до усвідомлення значущості рідного слова, до пробудження національної свідомості.

Програма тижня була затверджена на засіданні методичного об’єднання вчителів суспільно-гуманітарного циклу. Була проведена широка палітра цікавих заходів поміж учнями різних вікових категорій.

Розпочався тиждень із виставка малюнків «У світі літератури» (5-10 класи), організованої вчителями-філологами.

Тиждень укр. літ.

ВІВТОРОК, 05.03.24 р.

Мучичка Н.В, провела із учнями 7-8 класів літературний квіз «Шевченко в очах дітей XXI століття». Здобувачі освіти не просто поглибили знання про творчість Т.Г. Шевченка, а й спробували уявити Кобзаря сучасним, модним і креативним. Захід був насиченим та цікавим.

Тиждень укр. літ.Тиждень укр. літ.Тиждень укр. літ.

СЕРЕДА, 06.03.24 р.

Вчитель Лазар Марія Іванівна провела позакласний захід «Гуморина» для учнів 10-12 класів, який був спрямований на прищеплення любові до читання літератури взагалі й гумористичної зокрема, на розвиток кмітливості, артистичності, зв’язного мовлення; на виховання почуття гумору, міри й такту та оптимістичного світобачення.

Дане міроприємство видалося напрочуд веселим та емоційно наснаженим.

Тиждень укр. літ.Тиждень укр. літ.Тиждень укр. літ.

П’ЯТНИЦЯ, 08.03.24 р.

Цьогоріч учні 7-А та 8-А класів взяли участь у літературному турнірі «Змагаючись, повторюємо». Метою даного заходу було не тільки узагальнити і закріпити знання дітей із вивчених тем зарубіжної літератури, а й розвивати читацькі інтереси, ерудованість, кмітливість, пам'ять та образне мислення. Провела цей чудовий і неординарний захід Шумейко Катерина Ігорівна.

Тиждень укр. літ.Тиждень укр. літ.

В палітрі заходів тижня літератури яскравою виявилася виставка літератури, яку в приміщення шкільної бібліотеки провела Сташ Юдіта Михайлівна разом із вчителями-філологами. Юні читачі ознайомилися з найкращими творами Т.Г. Шевченка.

Тиждень укр. літ.

Отже, тиждень виявився цікавим, результативним, насиченим. Це була ще одна сторінка шкільного життя, яку вчителі та учні розфарбували яскравими кольорами. Такі періоди не проходять безслідно. Вони залишають у душах учасників приємні спогади про чудово проведений час.

Кiлькiсть переглядiв: 52

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.